Туреччина. Заморозки вдарили по урожаю черешні

18 травня 2016 63 0
Туреччина втратила частину урожаю черешні через заморозки
floristics.infoТуреччина втратила частину урожаю черешні через заморозки

У Афьон-Карахісар, одному з найважливіших виробничих регіонів Туреччини, погодні капризи у другій половині травня стали фатальними для частини врожаю черешні, повідомляє «АПК-Інформ: овочі і фрукти», посилаючись на FreshPlaza.

За інформацією міжнародних експертів, заморозки у регіоні тривали всього кілька годин, однак, за словами місцевих садівників, цього було достатньо, щоб завдати серйозної шкоди врожаю черешні. За оцінками виробників, у деяких господарствах втрати досягають 30%.

Під садами Афьон-Карахісар зайнято 120 тис. га. Щорічно фермери регіону збирають близько 30 тис. т черешні. У минулому році через примхи небесної канцелярії місцеві виробники втратили близько половини врожаю. У цьому сезоні фермери чекали близько 25 тис. т врожаю, проте погода також не була до них особливо прихильною, і валовий збір буде меншим.

При цьому садівники прогнозують зниження виробництва вишні, абрикосів і яблук. Щорічно в Афьон-Карахісар вирощується близько 10 тис. т вишні та яблук і близько 2 тис. т абрикосів. Однак у цьому сезоні через несприятливі погодні умови ці показники можуть знизитися на третину.

Виконано за допомогою Disqus