Розроблений законопроект щодо роздержавлення лабораторій і ветлікарень

1 червня 2016 134 0
Ветлікарні та ветеринарні і фітосанітарні лабораторії приватизують?
prezi.comВетлікарні та ветеринарні і фітосанітарні лабораторії приватизують?

Роздержавлення ветлікарень та ветеринарних і фітосанітарних лабораторій дозволить диверсифікувати систему контролю, розвантажити місцеві бюджети, делегувати повноваження на регіональний рівень, залучати приватні господарюючі суб’єкти до роботи із забезпечення епізоотичного благополуччя країни, заявив голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа, пише прес-служба установи.

«Система організації ветеринарних лікарень і лабораторій є надто громіздкою і може бути оптимізована, у тому числі шляхом роздержавлення», — зазначив голова служби.

За словами заступника голови Держветфітослужби Олександра Вержиховського, розробка законопроекту та сьогоднішня зустріч відбулася тому, що «питання назріло із середини» — тобто самі регіони ініціюють проведення приватизації ветлікарень і ветеринарних лабораторій.

«Пора делегувати повноваження. Не треба боятися давати приватникам робити справу, яку робить держава», — зазначив Олександр Вержиховський.

У свою чергу начальник Управління економічної діяльності Михайло Лемак наголосив, що під час роботи автори законопроекту намагалися врахувати інтереси всіх зацікавлених сторін, створити механізми підтримки ветеринарної медицини, забезпечення епізоотичного благополуччя країни, а також створити соціальні гарантії забезпечення прав тих спеціалістів, які сьогодні працюють у системі.

«Учасники зібрання обговорили основні аспекти законопроекту, зібрали пропозиції і зауваження для подальшого доопрацювання експертним середовищем», — сказано у повідомленні.

Також додається, що законопроект щодо врегулювання процесу приватизації підприємств та установ ветеринарної та фітосанітарної сфери опубліковано на сайті Держпродспоживслужби для громадського обговорення.

Виконано за допомогою Disqus