У Києві відкрито лабораторію сучасної сільгосптехніки для навчання студентів

31 травня 2016 98 0
Відкрито унікальну лабораторію сучасної сільгосптехніки
Федерація роботодавців УкраїниВідкрито унікальну лабораторію сучасної сільгосптехніки

У Києві на базі Національного університету біоресурсів і природокористування відкрито унікальну лабораторію сучасної сільгосптехніки, пише прес-служба Федерації роботодавців України.

Нова лабораторія факультету механізації дозволить ВНЗу готувати фахівців із проектування, виробництва та експлуатації ґрунтообробних та посівних машин.

Ініціатором створення лабораторії і її інвестором стала кіровоградська компанія «Червона зірка-Ельворті», яка є одним із лідерів сільськогосподарського машинобудування в Україні і успішно експортує свою продукцію у багато країн.

«Те, що сьогодні ви тут бачите, нічим не відрізняється від реального виробництва. Саме так виглядають наші підрозділи та цехи заводу. Для нас дуже важливо було передати ту атмосферу, в якій ми працюємо і створюємо ці сучасні машини. Щоб майбутні фахівці, які зараз тут навчаються, відчували себе впевнено. Адже для їх підготовки, вивчення сучасних зразків сільгосптехніки важливе так само, як для авіаконструктора вивчення сучасних авіалайнерів», — зазначив генеральний директор підприємства «Червона зірка-Ельворті» Сергій Калапа.

За його словами, така лабораторія дозволить заповнити дефіцит фахівців у машинобудівній галузі України, який сьогодні досягає 40%.

На церемонії відкриття випускник факультету механізації, голова Аграрного комітету Верховної Ради України, губернатор Вінницької області Григорій Калетник подякував представникам підприємства і висловив надію, що бізнес і надалі буде підтримувати профосвіту.

«На жаль, держава не може, не має коштів і часто просто не хоче допомагати. Тому є надія на те, що ми вистоїмо і витягнемо себе і економіку країни спільними зусиллями», — сказав він.

У новій лабораторії встановлені сучасні зразки сільгосптехніки, яка йде на експорт. Зокрема, компанія надала зернову сівалку ASTRA 3,6 V, просапную сівалку VEGA 4 PROFI, динамічний стенд просапної сівалки ВЕГА PROFI з системою сигналізації, три статичних стенда робочих секцій сівалок ORION, Веста, Веста PROFI, чотири демонстраційних стенда основних вузлів сільгоспмашин.

На знак вдячності керівництво університету прийняло рішення присвоїти заводу «Червона зірка-Ельворті» почесне звання «Меценат НУБіП».

Виконано за допомогою Disqus