Аграрії Кіровоградщини на 9% наростили своє виробництво

1 червня 2016 67 0
Кіровоградщина нарощує сільгоспвиробництво
kyiv.sfs.gov.uaКіровоградщина нарощує сільгоспвиробництво

За підсумками січня-квітня Кіровоградщина — у трійці регіонів-лідерів за темпами зростання обсягів виробництва валової продукції сільського господарства, повідомила директор департаменту економічного розвитку і торгівлі Ніна Рахуба, пише прес-служба Кіровоградської облдержадміністрації.

За її словами, збільшено обсяг валової продукції сільського господарства на 2,3% порівняно з відповідним періодом минулого року. Це стало можливим завдяки успішному господарюванню сільгосппідприємств, які майже на 9% наростили своє виробництво. Насамперед, йдеться про основні види тваринницької продукції (м’ясо, молоко, яйця), де зростання склало у середньому 10%.

Як зазначила Ніна Рахуба, з приростом спрацювали сільгоспвиробники 13 районів, найкращих результатів досягнуто у Світловодському, Олександрівському, Петрівському, Новгородківському та Голованівському.

«Позитивний вплив на зростання показників мало і введення у 2015 р. ряду тваринницьких комплексів (після будівництва та реконструкції) – зокрема, у Вільшанському, Компаніївському, Олександрійському, Світловодському та Устинівському районах», — зазначила вона.

Також додала, що зокрема, порівняно із січнем-квітнем 2015 р., зменшено обсяги сільськогосподарського виробництва у 8 районах, у тому числі значне зменшення допущено у Бобринецькому (на 40,4%), Добровеличківському (на 12,9%), Новомиргородському (на 14,5%) та Онуфріївському (на 20,2%) районах, при цьому у Бобринецькому, Новомиргородському і Добровеличківському зменшення виробництва було допущено і в січні-квітні 2015 р.

Виконано за допомогою Disqus