На Львівщині відбулися Дні аграрної освіти Франції в Україні

4 червня 2016 75 0
На базі трьох провідних аграрних закладів Львівської області 30 травня відбулися «Дні аграрної освіти Франції в Україні»
МінагропродНа базі трьох провідних аграрних закладів Львівської області 30 травня відбулися «Дні аграрної освіти Франції в Україні»

На базі трьох провідних аграрних закладів Львівської області 30 травня відбулися «Дні аграрної освіти Франції в Україні», пише прес-служба Мінагропроду.

Зокрема, у Львівському національному аграрному університеті, Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С.З. Гжицького та Стрийському коледжі Львівського національного аграрного університету.

«Дні аграрної освіти і науки Франції в Україні» сприяють налагодженню міжнародної співпраці між українськими та найкращими європейськими вищими навчальними закладами і популяризації вищої аграрної освіти за кордоном», — наголосила заступник міністра аграрної політики та продовольства України Олена Ковальова під час відкриття заходу.

За її словами, досвід Франції може бути використано і в Україні.

«Наші французькі колеги із задоволенням передають свій досвід, приймають на стажування українських студентів, сприяють підвищенню кваліфікації українських викладачів», — зазначила вона.

Також додала, що сьогодні студенти аграрних вузів, завдяки широкій мережі співпраці з закордонними університетами, фермерськими господарствами, підприємствами та науковими інститутами мають можливість вивчити передовий світовий досвід в галузі аграрного сектору.

Під час заходу також було обговорено ключові проблеми та окреслені основні заходи щодо розширення співпраці між Україною та Францією з питань аграрної освіти та науки.

Виконано за допомогою Disqus