Ціни на овочі за тиждень впали на 12%

6 червня 2016 95 0
Ціни на овочі падають п'ятий тиждень
obozrevatel.comЦіни на овочі падають п'ятий тиждень

Упродовж попереднього тижня (28 травня-3 червня) плодоовочевий індекс знизився ще на 11,6%, після падіння на 5,1% тижнем раніше. Таким чином, ціни знижуються вже п'ять тижнів поспіль, повідомляє «АПК-Інформ: овочі і фрукти».

Минулого тижня падіння цін знову спостерігалося у всіх без винятку сегментах плодоовочевого ринку України. При цьому найбільш істотно знизилася вартість овочів борщового набору — на 22,7% всього за один тиждень. Це було обумовлено зростанням пропозиції овочів нового врожаю і зниженням цін на них. Відзначимо також зменшення цін на картоплю на 17,2%.

Експерти зазначають, що у сегменті тепличних овочів ціни на томати залишалися стабільними, тоді як огірки за тиждень подешевшали відразу вдвічі на тлі відсутності експортного попиту при зростанні пропозиції.

Фруктовий сегмент знизив свою вартість найменш значно — всього на 1% за тиждень. При цьому падіння цін на суницю садову зазначалося на рівні 10%, а на банан — 3,7%, проте, це було майже повністю компенсовано досить різким зростанням цін на черешню, попит на яку перевищував пропозицію.

Виконано за допомогою Disqus