Співробітниця Держгеокадастру вимагала у фермера 25 тисяч доларів хабара

7 червня 2016 81 0
Чиновниця вимагала хабар у 25 тисяч доларів
photokzn.ruЧиновниця вимагала хабар у 25 тисяч доларів

Співробітники Служби безпеки України затримали першого заступника начальника Головного управління Держгеокадастру в Закарпатській області. Чиновниця при оформленні 25 гектарів землі під фермерське господарство вимагала від фермера за кожен гектар по тисячі доларів хабара, повідомляє прес-служба Закарпатської ОДА.

Неправомірні дії відбувалися під безпосереднім наглядом «смотрящого» з Київського відомства – мешканця столиці, помічника діючого народного депутата України.

Чиновницю взяли «на гарячому» – в момент отримання хабара. За даним фактом відкрите кримінальне провадження.

«Головне управління Держгеокадастру в Закарпатській області напряму підпорядковується Києву. Ми неодноразово наголошували, що відомство займається махінаціями, поборами і збирає гроші в столицю. Писали з цього приводу звернення в Кабмін України з проханням провести обіцяну децентралізацію й повернути структурні підрозділи, жорстко централізовані в період Януковича, в підпорядкування облдержадміністрацій. Поки нічого не зроблено, корупційні схеми діють і далі (це стосується не тільки Держгеокадастру). Теперішнє затримання – ще один доказ цьому», – зазначає голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль.

Виконано за допомогою Disqus