Цьогорічна посівна обійдеться аграріям дорожче — Коробкова

20 січня 2017 73 0
Олена Коробкова, виконавчий директор Незалежної асоціації банків України
AgroPolit.comОлена Коробкова, виконавчий директор Незалежної асоціації банків України

Наслідки здешевлення гривні аграрії відчують на собі вже під час посівної кампанії. Про це в інтерв'ю AgroPolit.com розповіла виконавчий директор Незалежної асоціації банків України Олена Коробкова.

НБУ не поспішає стабілізувати курс нацвалюти. Основні курсові коливання відбулися в перші робочі дні після завершення основних новорічних свят. Найбільший стрибок долара відбувся з 11 по 13 січня – більш як на одну гривню – до 29 гривень за готівковий долар. Проте вже зараз відбувається плавна стабілізація національної валюти.

«Традиційно у січні валютна виручка, котра надходить від аграріїв, падає на 30% у порівнянні з листопадом і груднем. Думаю, що курс долара, безперечно, вплине на вартість посівної кампанії, якщо дорожчатиме паливо та вартість насіння і мінеральних добрив, які завозяться з-за кордону. Вони будуть дорожчати так само, як решта імпортних товарів», — зазначає Олена Коробкова.

Згідно із статистикою Мінагропроду, кожний четвертий долар, який заходив в Україну впродовж 2016 року, – генерували аграрії.

«То ж аграрії, безумовно, відіграють надзвичайно важливу роль у стабілізації національної валюти», — додала вона.

Виконано за допомогою Disqus