ЄБРР вбачає в Україні потенціал до збільшення виробництва органічної продукції

13 червня 2016 90 0
В Україні є можливості для збільшення виробництва органічних продуктів
vkurse.uaВ Україні є можливості для збільшення виробництва органічних продуктів

В Україні є можливості для збільшення виробництва органічних продуктів, повідомляє прес-служба Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР), пише Мilkua.

Нова ініціатива ЄБРР орієнтована на місцевих виробників органічної харчової продукції, які зацікавлені у виході на глобальний ринок сертифікованої органічної їжі і напоїв. Ця ініціатива тісно пов'язана з поточною стратегією українського уряду, в якій розвиток органічного сільського господарства, переробки та роздрібної торгівлі зараховано до найвищих пріоритетів.

«У м. Рівне відбудеться спеціалізований одноденний захід за фінансової підтримки Казначейства США, який буде присвячено викликам і можливостям для українських виробників органічних продуктів, які бажають працювати на відповідному світовому ринку, ємність якого оцінюється приблизно у $80 млрд», — йдеться у повідомленні ЄБРР.

За оцінками експертів, в Україні зареєстровано близько 180 компаній-виробників органічних продуктів, які обробляють приблизно 400,8 тис. га сертифікованих органічних сільськогосподарських земель (1% від загальної площі орних земель в Україні).

«Це набагато менше, ніж в країнах ЄС (наприклад, в Австрії для органічного фермерства використовується 19,4% орних земель), тому є можливості для зростання. Сприятливе географічне положення дає Україні можливість забезпечувати потреби ЄС, де ринок органічної їжі виріс у чотири рази за останнє десятиліття. Споживачі органічної їжі у країнах ЄС зараз витрачають вдвічі більше, ніж 10 років тому, і ця тенденція, швидше за все, продовжиться. Однак ЄС має обмежені земельні ресурси для органічного фермерства і тому змушений імпортувати органічні продукти з більш ніж 130 країн за межами Європи для того, щоб задовольнити попит, який постійно зростає», — коментують в ЄБРР.

Виконано за допомогою Disqus