ХТЗ має 1,8 млрд грн боргу

19 червня 2016 57 0
Загальний розмір кредиторської заборгованості ХТЗ становить майже 1,8 млрд грн
zn.uaЗагальний розмір кредиторської заборгованості ХТЗ становить майже 1,8 млрд грн

Загальний розмір кредиторської заборгованості «Харківського тракторного заводу» (ХТЗ) становить майже 1,8 млрд грн. Про це йдеться у Плані досудової санації підприємства, який у своєму розпорядженні має «Depo.Харьков».

Розмір поточної кредиторської заборгованості ХТЗ за зобов'язаннями, термін виконання яких вже настав, і без урахування зобов'язань, забезпечених заставою (іпотекою) майна ХТЗ становить 1,133 млрд грн.

Крім того, ХТЗ має кредиторську заборгованість у розмірі 616,76 млн грн, термін сплати якої ще не настав внаслідок відстрочення та розстрочення її погашення.

Також ХТЗ має заборгованість у розмірі 46,4 млн грн перед кредиторами, вимоги яких забезпечені заставою майна боржника.

Таким чином загальний розмір кредиторської заборгованості ХТЗ станом на дату складання Плану санації (16 травня — ред.) складає 1,796 млрд грн.

У звіті, який додається до Плану санації відзначається, що оборотні активи підприємства становлять 152,7 тис. грн. Також там є інформація, що стосовно ХТЗ відкрито виконавче провадження по стягненню у користі податкової служби заборгованості у сумі 400,1 млн грн.

Нині відносно посадових осіб ХТЗ проводиться розслідування за ознаками злочинів, передбачених ч.3 ст.15, ч.1 ст.333, ч.1 ст.328, ч.2 ст.364- 1, ч.1 ст.359, ч.1 ст.14, ст.113 Кримінального кодексу України (замах на порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають експортному контролю; розголошення державної таємниці, зловживання повноваженнями службовою особою; незаконне використання спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації; підготовка до диверсії).

Під час розслідування цієї справи Київський райсуд наклав арешт на розрахункові рахунки ХТЗ.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою