Аграрії Запоріжчини очікують на високий урожай

23 червня 2016 91 0
Погода сприяла розвитку сільгоспкультур на Запоріжчині
ria.ruПогода сприяла розвитку сільгоспкультур на Запоріжчині

Упродовж другої декади червня агрометеорологічні умови на Запоріжчині були задовільними для росту та розвитку усіх сільгоспкультур, пише прес-служба Запорізької облдержадміністрації.

Як і раніше, зберігається випередження у фазовому розвитку всіх сільгоспкультур майже на 1-2 тижні.

«У озимої пшениці та ярого ячменю на більшості ділянок утворилася молочна стиглість зерна, на окремих ділянках у Приазов'ї відмічено воскову стиглість. Стан посівів добрий. Проте у Мелітопольському районі області зареєстровано ураження рослин хворобами (почорніння лусочок) та шкідниками (тріпси). На посівах гороху спостерігається кінець цвітіння та дозрівання, у гірчиці триває цвітіння», — сказано у повідомленні.

Також додається, що посів соняшника у господарствах області розпочався у середині квітня і тривав майже до кінця травня. Внаслідок достатнього забезпечення теплом та вологою сходи соняшника були отримані, у залежності від строків посіву, через 7-16 днів.

«Упродовж двох декад червня тривав ріст стебла, а у кінці другої декади, на 1-2 тижні раніше звичайних строків, відмічено утворення суцвіті. Стан посівів переважає добрий. Враховуючи строки посіву, стан та розвиток посівів, прогноз погоди та теплозабезпеченість періоду, дозрівання насіння соняшника на посівах ранніх строків очікується 8-12 серпня, на посівах пізніх строків — 18-22 серпня», — сказано у повідомленні.

Наразі у плодових культур триває ріст та налив плодів. У черешні та вишні спостерігається достигання плодів, тож у садових господарствах почався збір врожаю, йдеться у повідомленні.

Виконано за допомогою Disqus