В Україні можна продавати землю через електронні торги

29 червня 2016 122 0
Вільний продаж землі вже близько?
masterkids.do.amВільний продаж землі вже близько?

Нова редакція Закону України «Про виконавче провадження» фактично розблокувала можливість реалізації земельних ділянок. Про це розповів заступник генерального директора ДП «СЕТАМ» з юридичних питань Микола Пісанчин, пише «Миколаївська правда».

До прийняття документа, реалізація будь-яких ділянок була заблокована. А порядок продажу арештованих земельних ділянок, згідно із Земельним кодексом, передбачав так звані земельні торги, які могли проводитися тільки шляхом голосування, а не в електронному вигляді.

«Продавати земельні ділянки «з молотка» організаційно було складно і, фактично, неможливо. Тому новий Закон України «Про виконавче провадження», розблокує цю можливість. І вся земля, яка перебуває у віданні виконавчого провадження, у величезній кількості вийде на електронні торги», — підкреслив Микола Пісанчин.

З урахуванням нових можливостей, в ДП «СЕТАМ» розраховують приступити до продажу земельних ділянок, що були арештовані чи віддані під заставу банків, які виводяться з ринку. За багато років, коли продаж земельних ділянок був заблокований, на реалізації у виконавців накопичилася величезна кількість ділянок. Вони стоять і не продаються в очікуванні, коли їх виставлять на торги.

«Ситуація може бути дуже цікавою, з огляду на дефіцит земельних ділянок, як в межах міст, так і по областям у всіх регіонах. Ділянок під будівництво приватних будинків теж величезна кількість в межах Києва. По всіх областях аналогічні ситуації. Особливо цікаво буде взяти участь в торгах будівельникам, коли ми вийдемо на ринок землі і почнемо реалізовувати арештовані ділянки», — говорить юрист.

Точна кількість таких дільниць невідома, але їх оцінюють в сотні мільйонів, а може мільярди гривень.

Виконано за допомогою Disqus