На Харківщині фермер незаконно орендував сільгоспземлі вартістю 2 млн грн

28 вересня 2018 308 0
На Харківщині фермер незаконно орендував сільгоспземлі вартістю 2 млн грн
Kurkul.com

Зміївський відділ Чугуївської місцевої прокуратури Харківської області направив до суду позов щодо повернення державі незаконно наданих в оренду місцевому фермеру сільгоспземель вартістю понад 1,8 млн грн. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області.

Як розповіла заступник керівника місцевої прокуратури Оксана Черкашина, у 2015 р. один із місцевих мешканців отримав в оренду від ГУ Держземагентсва в області 4 ділянки загальною площею понад 54 га. Земля виділялася під ведення фермерського господарства.

Проте, чоловік, що орендував ділянки, вже мав власне діюче фермерське господарство і у його користуванні були інші значні площі земель. Тому, відповідно до законодавства, отримувати в оренду додаткові території він мав право лише за умови проведення торгів. Проте землю фермер отримав без аукціону. Більше того, ділянки він передав у суборенду власному фермерському господарству.

У зв’язку з цим прокуратура направила до суду відповідний позов про визнання договорів оренди та суборенди недійсними та повернення землі державі.

Виконано за допомогою Disqus