Кутовий паралізує роботу Аграрного фонду — Липовий

1 липня 2016 79 0
Тарас Кутовий, міністр аграрної політики та продовольства України
Kurkul.comТарас Кутовий, міністр аграрної політики та продовольства України

На даний момент робота Аграрного фонду практично паралізована через бездіяльність Міністерства аграрної політики та продовольства України (Мінагрополітики).

Про це сьогодні на прес-конференції повідомив в.о. генерального директора Державної бюджетної спеціалізованої установи (ДБСУ) «Аграрний Фонд» Олег Липовий, пише agropolit.com.

Він зазначив, що перевірка проводилася з 27 травня по 16 червня 2016 року, хоча офіційно повинна була пройти протягом тижня. Наказ про продовження отримали через 5 днів, хоча фактично вона тривала.

«Перевірка була упередженою і її завдання полягало в тому, щоб знайти недоліки в роботі фонду та його керівника. У висновках міститися перекручені факти. Крім того, нинішня ревізія практично дублювала попередню аудиторську перевірку грудня 2015 року», ― зазначив Липовий.

Більш того, через перевірки повністю зупинені інтервенції цукру, придатність якого закінчується в жовтні 2016 року.

Він пояснив, що реалізація функцій Аграрного фонду припинена у зв'язку з тим, що була прийнята нова редакція Закону про держзакупівлі, який зобов'язує проводити формування інтервенційного фонду у рамках тендерних закупівель. Це суперечить закону про державну підтримку сільгоспвиробників.

«Ми неодноразово зверталися до Мінагрополітики з тим, щоб вирішити цю правову колізію. У результаті питання не вирішене, зате з'явилися висновки комісії, що фонд не виконує свої функціональні обов'язки. На сьогоднішній день ми не отримали жодної офіційної відповіді від Мінагрополітики», ― підкреслив Липовий.

Виконано за допомогою Disqus