Завдяки вирощуванню енергетичних культур Україна зможе замістити до 5,5 млрд куб.м газу на рік

2 липня 2016 177 0
Енергетична верба
ecotown.com.uaЕнергетична верба

Вирощування енергетичних культур в Україні є важливою складовою у напрямку заміщення газу. Про це заявив голова Держенергоефективності Сергій Савчук, коментуючи проведення Всеукраїнського семінару «Перспективи вирощування енергетичних культур в Україні», повідомляє «Урядовий портал».

«В Україні є багато земель, які не використовуються у сільському господарстві – це близько 4 млн га сільськогосподарських земель низької якості, з низькими показниками врожайності, які доцільно використовувати саме для вирощування енергетичних рослин», – повідомив він.

Сергій Савчук додав, що за підрахунками експертів при вирощуванні на 1 млн га енергетичних культур та середній їх врожайності 11,5 млн т/рік потенційно можна замістити до 5,5 млрд куб.м газу в рік.

«Отже, наприклад, при використанні 4 млн га таких малородючих земель для вирощування енергетичної верби, тополі, міскантусу тощо, подальшій їх переробці для спалювання в котлах, можна досягти заміщення близько 20 млрд куб. м газу щорічно», – повідомив Сергій Савчук.

Виконано за допомогою Disqus