Мінагропрод розвиватиме локальні аграрні ринки

8 липня 2015 39 0
Мінагропрод розвиватиме локальні аграрні ринки
Kurkul.comМінагропрод розвиватиме локальні аграрні ринки

Міністерство аграрної політики та продовольства працює над розвитком інфраструктури аграрного ринку. Зокрема, над створенням умов для локальних аграрних ринків, які дадуть можливість фермерам збувати свою продукцію на місцевому аграрному ринку або в короткому маркетинговому ланцюзі, тобто з мінімальною кількістю посередників.

Про це під час веб-конференції в AgroNews заявила директор департаменту стратегії та економічного розвитку Мінагропроду Олена Ковальова.

«В даному законопроекті (він ще готується) передбачені позиції, які дають можливість поставляти продукцію, виготовлену фермерами і господарствами населення під ветеринарний контроль. Тобто ми говоримо про принцип «Від лану – до столу» і про безпечність та якість тієї продукції, що виготовляється», – говорить Олена Ковальова.

Більше того, даний законопроект йде в загальній концептуальній зв’язці з системою розвитку сімейного фермерства, яке, на думку експерта, буде перспективним для України.

«46% валової продукції сільського господарства в Україні виготовляється в господарствах населення – потенційних сімейних фермах, які можуть увійти в організований ринок, отримати певні преференції і постачати якісну безпечну продукцію на ринок, ставши його повноцінними учасниками», – стверджує експерт.

Вікторія Євтушенко, агропортал Kurkul.com

Виконано за допомогою Disqus