Україна може стати конкурентом на світовому ринку яловичини — експерт

5 липня 2016 92 0
Українські виробники яловичини можуть конкурувати у світі
ua-ekonomist.comУкраїнські виробники яловичини можуть конкурувати у світі

Українські виробники яловичини можуть конкурувати у світі, адже цей ринок є значно ширшим, ніж ринок свинини, заявив економіст департаменту технічного співробітництва ФАО Андрій Ярмак, пише прес-служба ФАО.

За його словами, потенційними ринками збуту для українсько яловичини можуть бути країни арабського світу, що вже купують в нас корми та знаходяться ближче до України, ніж до інших основних виробників яловичини, наприклад, США. Окрім того, яловичина – це єдиний вид м’яса, по якому ринок ЄС є дефіцитним – при тому, що ЄС є нашим найбільшим, найбагатшим та найстабільнішим сусідом, а отже – потенційним покупцем.

«Ми вже маємо велику кількість бичків молочних порід, які коштують дуже дешево, у нас найдешевші концентровані корми в світі, і ми вже навчилися досить ефективно працювати з грубими кормами для молочних корів. Такий бізнес буде вигідним і для молочників – адже це додаткова виручка та зменшення витрат на корми, і для переробників, і для країни – адже створить додаткову валютну виручку, податки та робочі місця», — зазначив він.

Виконано за допомогою Disqus