Нідерланди. Фермери нервують через появу українського м'яса птиці на ринку

7 липня 2016 119 0
Ферми Нідерландів розгублені
pixabay.comФерми Нідерландів розгублені

Поява українського гіганта «Миронівський хлібопродукт» на нідерландському ринку м'яса птиці змусило понервувати багатьох місцевих фермерів.

«У Нідерландської асоціації птахівників (НАП) є побоювання щодо МХП, оскільки масштаби виробництва цього підприємства охоплюють майже дві третини всього нідерландського ринку м'яса птиці», — заявила в інтерв’ю Latifundist.com голова Нідерландської асоціації птахівників Хенні де Хаан.

За її словами, крім того, місцеве законодавство Нідерландів висуває такі вимоги до фермерів, що вироблені товари виходять дорожче українських.

«Усе тому, що наша продукція виготовляється відповідно до стандартів ЄС, які зосереджені на захисті тварин і різних екологічних аспектах. Усе це призводить до збільшення витрат на виробництво», — сказала вона.

НАП, за її словами, вважає нез'ясовним для фермерів Нідерландів той факт, що МХП експортує на ринки ЄС, незважаючи на те, що технологія виробництва продукції цієї компанії відрізняється від нідерландської. Наприклад, з 2012 р. в ЄС було заборонено використання «традиційних клітин» у птахівництві, але в Україні цей спосіб утримання курей-несучок і раніше дозволено. Це створює нерівні умови і шкодить не тільки інтересам нідерландських виробників м'яса птиці, але і споживачам Нідерландів, які у кінцевому підсумку отримають продукт, який не повною мірою відповідає стандартам якості ЄС.

Виконано за допомогою Disqus