Нідерланди. В Роттердамі будують першу в світі плавучу ферму

28 червня 2016 75 0
Голландці будують першу в світі плавучу молочну ферму
energosovet.ruГолландці будують першу в світі плавучу молочну ферму

В центрі голландського міста Роттердам стартап Floating Farm будує першу в світі плавучу молочну ферму з господарством замкнутого циклу, повідомляє dairynews.ru.

На понтоні площею 1200 кв.м ферма повинна виробляти молоко практично автономно, її робота вимагає участі лише двох працівників. На верхньому поверсі під скляним дахом будуть жити 60 корів. Підлога з штучного газону і справжні дерева повинні створити для тварин відчуття природного оточення. Плавуче пасовище практично повністю автоматизовано: конструкція підлоги пропускає і направляє до баку сечу тварин, а гній буде збирати спеціальний робот. Потім із сировини біогазова установка буде виробляти електроенергію і тепло. Ще більше електроенергії будуть генерувати сонячні панелі на даху. Крім того, дах буде виступати в якості збірника дощової води, яка тече в поїлки корів. На цокольному нижньому поверсі буде підростати корм для корів — трава, яку висвітлюватимуть світлодіоди.

«Рівень моря піднімається, польових угідь у всьому світі стає мало. Разом з тим все більше людей переїжджає в мегаполіси на узбережжі», — каже засновник і голова Floating Farm Петер ван Вінгерден.

Вінгерден впевнений, що у тварин не буде морської хвороби. Він зазначає, що плавуча ферма відповідає біологічним особливостям тварин, на кожну корову відведено 15 кв.м площі. Це більше, ніж в більшості звичайних корівників.

Господарство на воді зможе виробляти 1500 кг молока в день. Прототип ферми коштує 2 мільйони євро.

Виконано за допомогою Disqus