Урожай волоських горіхів буде найнижчим за останні три роки

9 липня 2016 107 0
Україну очікує неврожай волоських горіхів
vidomosti-ua.comУкраїну очікує неврожай волоських горіхів

Несприятливі весняні погодні умови призведуть до того, що урожай волоських горіхів в Україні знизиться до мінімального значення за останні 3 роки, повідомляє «УкрАгроКонсалт».

Так, за попередніми оцінками, Україна може зібрати близько 70-75 тис. т, у той час як у 2015 р. цей показник склав 116 тис. т, у 2014 р. — 86 тис. т.

За оцінками операторів ринку, близько 60% українського горіха вивозиться за кордон. Проте дані офіційної статистики показують лише ¼ обсягів експорту. Решту обсягу можна назвати «сірим експортом». Попит на український горіх з боку зовнішніх ринків залишається високим. Девальвація гривні зіграла важливу роль в активізації експорту. Тим часом конкурентоспроможність українського товару найчастіше знижується через невисоку якість його обробки.

Для зміцнення позицій України на світовому ринку вкрай важливо закласти фундамент під формування промислового вирощування горіхів. Нині така тенденція вже має місце в Україні. Головною перешкодою для розвитку цього ринку є, перш за все, необхідність довгих інвестицій, впровадження інноваційних технологій, а також стагнуючий внутрішній попит.

Виконано за допомогою Disqus