Кооператив на Волині отримає дотацію на здане молоко

13 липня 2016 105 0
Кооператив продаватиме Рожищенському сирзаводу молоко з дотаціями
press-centr.comКооператив продаватиме Рожищенському сирзаводу молоко з дотаціями

На Волині сільськогосподарський обслуговуючий кооператив (СОК) «Благовіст» і Рожищенський сирзавод підпишуть договір купівлі-продажу молока, пише прес-служба Волинської облдержадміністрації.

Голова кооперативу Олександр Махновець повідомив, що СОК «Благовіст» знаходиться на території Четвертнянської сільської ради Маневицького району. До складу кооперативу входить 35 його членів.

«У свою чергу керівник Рожищенського сирзаводу Ігор Полторак зазначив, що Рожищенський сирзавод має потужності для переробки 250 т молока у день, проте на теренах Волинської області підприємство заготовляє понад 60 т молока. Сирзавод зацікавлений у заготівлі більшої кількості молока в області. Відтак, Ігор Полторак зазначив, що готовий співпрацювати із кооперативом «Благовіст», закупляти молоко та навіть згодний надати кооперативу холодильне та інше необхідне обладнання для гарантії якості молока», — сказано у повідомленні.

Також додається, що начальник управління регіонального розвитку Маневицької РДА Олександр Турик повідомив, що у разі успішного підписання договору із Рожищенським сирзаводом, члени кооперативу «Благовіст» отримають дотацію із районного бюджету у розрахунку до 1,50 грн/кг зданого молока. Така дотація передбачена Комплексною програмою розвитку основних галузей агропромислового комплексу району на 2016-2020 р.р.

Голова Маневицької райдержадміністрації Андрій Линдюк зазначив, що завдяки Комплексній програмі, кооператив отримає додаткові кошти для розвитку. Крім того, співпраця із сирзаводом стане важливим кроком для розвитку кооперативного руху у районі, а в подальшому і в області.

«Це буде революційним кроком у розвитку молочної галузі на Волині, оскільки аналогів такої співпраці в Україні не існує», — підкреслив заступник директора департаменту агропромислового розвитку Волинської облдержадміністрації Юрій Юрченко.

Виконано за допомогою Disqus