На Сумщині освоюють нові технології зберігання зерна

18 липня 2016 108 0
На Сумщині зберігають зерно за допомогою охолодження
Сумська ОДАНа Сумщині зберігають зерно за допомогою охолодження

Сумщина — друга область в Україні, де застосовують сучасні методи зберігання зерна шляхом його охолодження, пише прес-служба Сумської облдержадміністрації.

Вивчає роботу нового холодильного устаткування компанія «Агротермінал Констракшин», що має найбільші елеваторні потужності не лише на Сумщині та Україні, а й у Європі. Із наявних в області ємностей на 2 млн т цей елеватор здатен зберігати 480 тис. т зерна.

«Як розповіли виробники, застосування сучасного холодильного обладнання дає можливість значно підвищити якість зберігання зерна при менших затратах енергоносіїв, захистити збіжжя від комах-шкідників та мікроорганізмів, не здійснювати постійне перемішування зернових у силосах тощо», — сказано у повідомленні.

Також додається, що відсьогодні на елеваторі вже розпочався прийом зерна нового урожаю. Працюватиме сучасна установка на підприємстві упродовж трьох місяців. За цей час аграрії вивчать його характеристики. До досліджень залучені також і науковці Сумського аграрного університету.

«На Сумщині це перший приклад освоєння сучасного способу зберігання зернових шляхом охолодження. Але я сподіваюся, що поступово такі технології будуть впроваджені на всіх елеваторах області», – прокоментував голова облдержадміністрації Микола Клочко.

Виконано за допомогою Disqus