Агросектор очікує стрімкий спад — Скоцик

22 липня 2016 108 0
Віталій Скоцик, голова Аграрної партії України
agropolit.comВіталій Скоцик, голова Аграрної партії України

У Міністерстві аграрної політики та продовольства України розробляють програми розвитку аграрної галузі без залучення реального сектору економіки, заявив у своєму блозі на «Ліга.net» голова Аграрної партії України (АПУ) Віталій Скоцик.

Відтак, проект нового бюджету буде формуватися на основі необдуманої податкової системи. А це означатиме стрімкий спад у аграрній сфері. Як наслідок, подальше падіння всієї економіки України, бо агросектор сьогодні це 41% ВВП.

При цьому урядовці метою визначають збільшення експорту зерна, як «успішну стратегію» і підвищення зовнішньоторговельного балансу. Добре, давайте рахувати: ціна на ячмінь впала удвічі. Тобто, українська економіка заробила менше при тому, що експортувала більше. Щоб більше заробляти продавати потрібно не пшеницю, метал чи ріпак, а готові вироби з них. Хіба незрозуміло, що ті, хто ставить на сировину — програють?

Водночас, глава уряду звітує про те, що Україна зробила все для отримання кредиту МВФ. Витрачати цей кредит будуть на рефінансування банків. Тобто знову ж таки, кошти вкладатимуть не в реальний сектор економіки, а просто у підтримання приватних фінансових структур. Хіба невідомо, що протягом останніх років ці структури звикли заробляти переважно на спекуляціях пов’язаних з нестабільністю національної валюти. Невже завданням уряду є бажання за рахунок українців і держави компенсувати чиїсь фінансові промахи?

Виконано за допомогою Disqus