На Черкащині розпродували контрафактне насіння

26 липня 2016 77 0
У «горе-бізнесменів» вилучено товару на 750 тис. грн
Національна поліція УкраїниУ «горе-бізнесменів» вилучено товару на 750 тис. грн

На Черкащині громадянам реалізовували фальсифікований посівний матеріал, пише прес-служба Національної поліції України (НПУ).

У «горе-бізнесменів» вилучено товару на 750 тис. грн. Викрили їх під час реалізації чергової партії контрафакту. Використовуючи логотипи відомих аграрних виробників, двоє громадян реалізовували посівний матеріал сумнівної якості.

«Оперативники Управління захисту економіки (УЗЕ) у Черкаській області встановили особи «аграріїв». Ними виявилися 51-річний мешканець області та 36-річний мешканець Київщини», — сказано у повідомленні.

Також додається, що під час продажу чергової партії насіння працівники УЗЕ затримали одного з аферистів. В його автомобілі знаходилось 160 мішків кукурудзи, за які він щойно одержав гроші. Вартість фальсифікованого товару становить 750 тис. грн. Під час проведення санкціонованого обшуку у помешканні другого учасника оборудки поліцейські також вилучили мішки з насінням.

«Аби не потрапити в тенета шахраїв співробітники Управління захисту економіки рекомендують громадян звертатися тільки до офіційних представників продажу», — йдеться у повідомленні.

За ч.3 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України правопорушникам може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3-х до 8-ми років, підсумовується у повідомленні.

Виконано за допомогою Disqus