Автоматизовану молочну ферму збудують на Кіровоградщині

28 липня 2016 119 0
Будівництво нових та реконструкція існуючих приміщень автоматизованого комплексу молочної ферми
Кіровоградська ОДАБудівництво нових та реконструкція існуючих приміщень автоматизованого комплексу молочної ферми

В Устинівському районі (Кіровоградська область) йде будівництво нових та реконструкція існуючих приміщень автоматизованого комплексу молочної ферми агрофірми «Сагайдацька», що знаходиться на території Докучаєвської сільської ради, пише прес-служба Кіровоградської облдержадміністрації.

Проект з будівництва та реконструкції приміщень молочної ферми реалізується на місці колишньої птахоферми, деякі будівлі якої вдалося перебудувати та переобладнати. Зокрема, триває реконструкція одного із приміщень колишнього пташника для утримання телят. У майбутньому автоматизований комплекс молочної ферми зможе утримувати 600 голів ВРХ.

«Роботи з реалізації проекту розпочато в 2012 р., а в жовтні цього року заплановано завершити його перший етап. Будівництво та реконструкція здійснюється за власні кошти агрофірми, а загальна вартість робіт та обладнання складає понад 11 млн грн», — сказано у повідомленні.

Директор агрофірми «Сагайдацька» Сурен Агаян повідомив, що у середньому працівники ферми отримують по 4,5 тис. грн. Підприємство повністю автоматизоване і виробляє близько 4 т молока на добу.

Довідка:

Приватне орендне сільськогосподарське підприємство агрофірма «Сагайдацька» займається як рослинництвом (вирощує зернові – ячмінь, кукурудзу, соняшник – на ділянці площею 1870 га), так і, власне, тваринництвом – утримує молочнотоварну ферму на 400 голів великої рогатої худоби, з яких понад 130 корів. Загалом на підприємстві сьогодні працює 66 осіб.

Виконано за допомогою Disqus