За хабар затримано посадовця Держветфітослужби

28 липня 2016 24 0
Корупційну схему викрито у Держветфітослужбі
ua.korrespondent.netКорупційну схему викрито у Держветфітослужбі

Правоохоронці задокументували факти вимагання та одержання неправомірної вигоди директором Державного наукового дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України спільно з двома начальниками відділів цього ж інституту, пише прес-служба Генеральної прокуратури України (ГПУ).

«Унаслідок обшуків за адресами проживання учасників злочинної схеми вилучено грошові кошти у сумі 126 тис. грн, $25 тис. та €2 тис., а також чорнові записи, що стосуються щомісячних «поборів» зі столичних ринків», — сказано у повідомленні.

Також додається, що посадовим особам 23 червня повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України.

«На підставі ухвал слідчого судді Печерського районного суду м. Києва вказаним особам обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави у розмірі 300 тис. грн для директора Державного наукового дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України та по 200 тис. грн іншим фігурантам», — йдеться у повідомленні.

Також додається, що у подальшому прокуратурою задокументовано факти зухвалих порушень керівником інституту покладених на нього слідчим суддею обов’язків.

«У зв’язку з цим за принципової позиції Генеральної прокуратури України ухвалою слідчого судді Печерського районного суду м. Києва 26.07.2016 постановлено ухвалу, відповідно до якої задоволено клопотання слідчого та змінено вказаній особі запобіжний захід на тримання під вартою, а розмір застави, раніше визначеної як альтернативний запобіжний захід у сумі 300 тис. грн, звернено в дохід держави. Наразі підозрюваного доправлено у СІЗО», — підсумовується у повідомленні.

Виконано за допомогою Disqus