У понеділок можуть зняти арешт із рахунків ХТЗ

30 липня 2016 65 0
У понеділок можуть зняти арешт із рахунків ХТЗ
blacksea.tv

Київський районний суд Харкова почав розгляд клопотання ПАТ «Харківський тракторний завод ім. С. Орджонікідзе» про скасування арештів рахунків і активів підприємства, пише прес-служба ХТЗ.

У документі, зокрема, зазначається, що «застосовані арешти рахунків АТ «ХТЗ» нібито з метою збереження підприємства і його промислових потужностей, навпаки викликали повну зупинку діяльності підприємства, що абсолютно очевидно не сприяє його збереженню. Робота заводу паралізована, за 4 місяці простою, з конвеєра заводу не зійшов жоден трактор. Усе це унеможливлює своєчасність розрахунків АТ «ХТЗ» за своїми зобов'язаннями, у тому числі і тими, які стосуються виплати заробітної плати практично 3 тис. співробітників заводу».

«Слухання справи продовжиться у понеділок, 1 серпня 2016 р.», — сказано у повідомленні.

Також додається, що кожне судове засідання по процесах, пов'язаних з ХТЗ супроводжується акціями протесту робітників, які вимагають припинити дії по знищенню виробництва і не заважати запустити завод. Раніше мітинги з подібними гаслами пройшли під будівлею СБУ і Господарського суду Харківської обл. А на офіційному сайті Президента України розміщено електронну петицію трудового колективу відповідного змісту.

Виконано за допомогою Disqus