На Харківщині озиму пшеницю зібрано на 66% площ

1 серпня 2016 63 0
Аграрії Харківщини зібрали врожай на рівні 1,7 млн т
kharkivoda.gov.uaАграрії Харківщини зібрали врожай на рівні 1,7 млн т

Збирання ранніх зернових в області планують завершити протягом тижня. Про це зазначив заступник голови Харківської ОДА Марк Беккер під час робочої поїздки до Чугуївського району, повідомляє прес-служба Харківської ОДА.

Наразі саме в цьому районі області найвищі показники врожайності ранніх зернових і зернобобових культур ― 54,1 ц/га. Крім аграріїв Чугуївщини, позначку в 50 ц/га подолали також їх колеги з Барвінківського району.

За словами Марка Беккера, збирання ранніх зернових в області вже завершують. Роботи йдуть за графіком.

«Аграріями Харківської області вже зібрано урожай на рівні 1,7 млн т. При цьому відсоток збирання складає 64%. Якщо не буде складнощів, що викликані погодою, то збирання ранніх зернових завершимо протягом 5-6 днів. Так що ми йдемо за графіком, і ті завдання, які ставив голова облдержадміністрації Ігор Райнін, наші аграрії обов'язково виконають. Озима пшениця, яка є стратегічним зерновим продуктом для Харківської області, на сьогодні зібрана на 65-66% площ. При цьому валовий збір вже склав 1,32 млн т», ― повідомив заступник керівника області.

За інформацією Марка Беккера, співвідношення продовольчого та фуражного зерна в області покращилося і зараз становить 40 до 60.

«Поліпшення пов'язано з посушливою погодою, яка зберігається тривалий час, і «доопрацюванням» елеваторів», ― пояснив заступник голови Харківської ОДА.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою