Українські фахівці переймають канадський досвід підтримки фермерських господарств

8 серпня 2016 76 0
Делегація з України переймає канадський досвід
loda.gov.uaДелегація з України переймає канадський досвід

Делегація українських фахівців та представників влади, яка перебуває з робочою поїздкою у Канаді, зустрілась із другим заступником міністра агросектору Канади Фредом Горалом, щоб ознайомитись із програмами підтримки сільського господарства. Зокрема, йшлось про фінансову підтримку у напрямках: АгроІнвестування, АгроСтрахування, АгроФінансування, АгроСтабільність та АгроВідновлення.

Про це повідомив перший заступник голови облдержадміністрації Ростислав Замлинський, який у Канаді представляє Львівщину, пише прес-служба Львівської облдержадміністрації.

«За останні два роки на фінансування цих програм виділено C$1,5-C$1,7 млрд. А підтримка побудована на принципі співфінансування: фермер-місцева влада (громада)-провінція-держава, що дозволяє правляти ризиками, збільшувати конкурентоздатність та підвищувати обсяги виробництва», — сказав Ростислав Замлинський.

Також за час поїздки делегація відвідала ферму ЛСМКамей, Канадську асоціації кооперативів, кооператив АгроПур, завод з виробництва сиру Saint Hyacinth, сімейну ферму Масіко, кооператив AgriLait та ферму Ретаіз.

«Делегація з України переймає канадський досвід у рамках проекту міжнародної технічної допомоги «Розвиток молочного бізнесу в Україні». Він спрямований на вирішення проблем, що постають перед малими та середніми виробниками молока, шляхом створення та посилення існуючих кооперативів, які пропонують послуги, необхідні для ефективної системи молочного виробництва», — зазначається у повідомленні.

Виконано за допомогою Disqus