На Тернопільщині учасники АТО освоюють фермерську справу

12 серпня 2016 83 0
Учасники АТО вчаться на робітників фермерського господарства
scarbrough-intl.comУчасники АТО вчаться на робітників фермерського господарства

Цьогоріч на Тернопільщині Зборівський райцентр зайнятості спрямував на профнавчання у місцевий коледж шестеро безробітних — демобілізованих учасників АТО. У навчальну групу увійшли також 5 атовців за направленням управління праці і соціального захисту населення райдержадміністрації, пише прес-служба Тернопільської облдержадміністрації.

Хлопці здобувають у коледжі професію робітника фермерського господарства.

«Цей фах дає змогу отримати й такі суміжні професії: слюсар з ремонту сільськогосподарських машин і устаткування, тракторист-машиніст сільгоспвиробництва, водій автотранспортних засобів категорій С і В, дояр. Крім того, тим, кого ми направили вчитися, виплачується ще й допомога по безробіттю. І, що важливо, кожен з них вже знає, де працюватиме після навчання: за нашого сприяння хлопці уклали відповідні угоди з фермерами району», — повідомила заступник директора РЦЗ Ірина Прінь.

Демобілізовані учасники АТО задоволені навчальним процесом.

«Сільське господарство — перспективна галузь економіки. Тому, коли у центрі зайнятості мені запропонували освоїти нову професію, я одразу погодився. У коледжі хороші викладачі та сучасна матеріально-технічна база. До того ж, я згодом, набувши певного досвіду, можу й сам започаткувати власну справу, тобто стати фермером», — впевнений колишній військовослужбовець Роман.

Також додається, що зі Зборівським коледжем Тернопільського національного технічного університету імені І. Пулюя обласна служба зайнятості співпрацює з 2005 р. За цей час з числа безробітних було підготовлено понад 230 робітників фермерського господарства.

Виконано за допомогою Disqus