Канадські і Дніпропетровські аграрії обміняються досвідом

15 серпня 2016 102 0
Восени канадські аграрії здійснять візит до Дніпропетровської області
oblrada.dp.uaВосени канадські аграрії здійснять візит до Дніпропетровської області

Восени канадські аграрії здійснять візит до Дніпропетровської області, щоб обмінятися досвідом зі своїми українськими колегами.

Такої згоди дійшли голова Дніпропетровської обласної ради Гліб Пригунов разом з заступником міністра сільського господарства Канади та місцевими аграріями під час перебування української делегації у цій країні, пише прес-служба Дніпропетровської обласної ради.

«Цьому візиту передувало підписання Угоди між урядами Канади та України від 15 липня цього року, у рамках якої країни зобов’язуються нарощувати співпрацю»,— сказано у повідомленні.

Крім того, в обласній раді працюють над розробкою програми розвитку сільськогосподарських кооперативів, оскільки саме кооперативний рух допомагає реально модернізувати аграрну галузь, створювати ефективні виробництва з новими робочими місцями та надавати споживачам якісну сільськогосподарську продукцію.

«Саме створення ферм сімейного типу суттєво вплине на економічний стан об’єднаних територіальних громад, на розвиток сіл. У Дніпропетровській області є приклади створення успішних кооперативів, коли родини працюють на власному господарстві та сплачують податки, що залишаються в бюджеті об’єднаної громади», — зазначив Гліб Пригунов.

Також додав, що дуже цікавим виявився досвід канадців, які створили замкнутий цикл виготовлення та переробки сільгосппродукції. Спочатку люди об`єдналися у кооператив молочного напрямку, потім разом створили підприємство з переробки та виготовлення різноманітної молочної продукції.

«Сподіваюсь, що на Дніпропетровщині ми також зможемо реалізувати такі проекти», — підсумував він.

Виконано за допомогою Disqus