На Кіровоградщині ліквідовано «сільськогосподарський» конвертцентр

16 серпня 2016 101 0
У Кіровоградській області ліквідовано «сільськогосподарський» конвертцентр з обігом 280 млн грн
www.aif.uaУ Кіровоградській області ліквідовано «сільськогосподарський» конвертцентр з обігом 280 млн грн

У Кіровоградській області ліквідовано «сільськогосподарський» конвертцентр з обігом 280 млн грн, пише прес-служба Державної фіскальної служби України (ДФСУ).

Співробітниками податкової міліції Кіровоградської області під час розслідування кримінального провадження, зареєстрованого за ст.205 та 212 КК України, ліквідовано конвертаційний центр.

«Встановлено, що група осіб, використовуючи реквізити та розрахункові рахунки фіктивних і ризикових суб’єктів підприємницької діяльності, здійснювали закупівлю сільськогосподарської продукції у фермерських господарств — виробників й у посередників, які не є платниками ПДВ, за не обліковані готівкові кошти. Операції документально не оформлювалися. У подальшому продукцію реалізовували підприємствам реального сектору економіки», — сказано у повдомленні.

Також додається, що підприємства, які входили до складу конвертаційного центру, в податковій звітності по ланцюгу постачання товарів формували податковий кредит, у тому числі від низки СГД – імпортерів за рахунок документального оформлення операцій із придбання тканин, мотоциклів, будівельних матеріалів. Після цього кошти конвертували та знімали готівкою з призначенням платежу, як поворотну фінансову допомогу та повертали готівкові кошти замовникам за винятком 10-13% за конвертацію.

«Орієнтовний обіг проконвертованих коштів за 2015-2016 рр. через розрахункові рахунки, відкриті у банківських установах, склав понад 280 млн грн, ймовірні втрати бюджету складають понад 46 млн грн», — йдеться у повідомленні.

Під час проведених 25 обшуків в офісних приміщеннях та за адресами проживання фігурантів центру, їх автомобілях та на елеваторних комплексах, виявлено та вилучено 1,9 млн грн, $6,7 тис., 22 набої калібру 7,62 мм, 6 печаток, комп’ютерну техніку та фінансово-бухгалтерську документацію.На 66 розрахункових рахунків суб’єктів господарської діяльності накладено арешт. Тривають слідчі дії.

Виконано за допомогою Disqus