Україні потрібен реєстр власників і орендарів земель — думка

17 серпня 2016 74 0
Прозвучала пропозицієя створити єдиний державний електронний реєстр земель, власників та орендарів
shutterstock.comПрозвучала пропозицієя створити єдиний державний електронний реєстр земель, власників та орендарів

Народний депутат Вадим Підберезняк виступив з пропозицією створити єдиний державний електронний реєстр земель, власників та орендарів, пише прес-служба «Народного фронту».

«В Україні необхідно терміново провести інвентаризацію землі, а також необхідно провести інвентаризацію власників. Створити реєстри власників і орендарів. Це полегшить і завдання для податкової та, разом з тим, покаже – які землі використовуються незаконно. Таким чином ми зможемо зняти масу проблемних ситуацій, у тому числі з крадіжками врожаю на чужих полях», — зазначив депутат.

Цю заяву він зробив у контексті численних звернень та скарг на скандали навколо земельних питань, зокрема по земельних паях та договорах оренди з «Агрофірмою Корнацьких» у Первомайському районі Миколаївської області. Крім того, останнім часом збільшилася кількість викрадання врожаю на спірних землях.

«Вадим Підберезняк переконаний: єдиний державний електронний реєстр земель, власників та орендарів має бути подібним до єдиного реєстру юридичних осіб»,— зазначається у повідомленні.

Виконано за допомогою Disqus