Аграрії щороку збагачуватимуть бюджет Херсонщини на 8 млн грн

17 листопада 2016 89 0
На Херсонщині відбулися земельні торги
bigmir)netНа Херсонщині відбулися земельні торги

За результатами земельних торгів у Херсонській області, від початку року на території 14 районів були продані права оренди на 57 земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності, йдеться у повідомленні прес-служби Херсонської ОДА.

Загальна площа землі, переданої в оренду на 7 років для ведення фермерського господарства та товарного сільгоспвиробництва, склала понад 5,5 тис. га.

«Продаж прав оренди земельних ділянок на конкурентних засадах – це найбільш прозорий шлях отримання землі в користування та ефективний спосіб наповнення місцевого бюджету, адже під час проведення земельних торгів ціна продажу найчастіше значно перевищує стартовий розмір», — зазначив керівник землевпорядної служби області Ігор Шапран.

У деяких випадках розмір річної орендної плати за земельні ділянки зростав удвічі, а то й утричі. За підсумками проведених від початку року аукціонів, загальний стартовий розмір річної орендної плати за 57 земельних ділянок зріс більш ніж на 1,8 млн грн. Лише за перший рік користування ними аграрії сплатили понад 8 млн. гривень орендної плати. Щонайменше стільки ж надходитиме до місцевих бюджетів щороку впродовж терміну дії договорів оренди.

Виконано за допомогою Disqus