Фермери взяли участь у міжнародній конференції по горіхівництву

31 серпня 2016 65 0
Конференція «Перспективи та шляхи розвитку промислового горіхівництва в Україні»
ck-oda.gov.uaКонференція «Перспективи та шляхи розвитку промислового горіхівництва в Україні»

В Умані (Черкаська область) на базі Національного університету садівництва відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Перспективи та шляхи розвитку промислового горіхівництва в Україні», пише прес-служба Черкаської облдержадміністрації.

У заході взяли участь понад 100 науковців й фермерів з усієї України і близького зарубіжжя, а також тих, хто лише має на меті займатись вирощуванням горіхових культур.

«Першого дня учасники конференції вивчали питанням закладання та вирощування горіхового саду, технологію збирання та переробки горіхів. Також мали змогу перейняти іноземний досвід виробників горіхоплідних культур, зокрема, Туреччини», — сказано у повідомленні.

Протягом другого дня роботи конференції учасники відвідали маточні насадження фундука Національного дендрологічного парку «Софіївка» та плодоносні насадження горіха волоського приватного підприємства «Графські сади» у селах Бужанка та Кам’яний Брід Лисянського району.

«У Черкаській області валовий збір горіхів сягає близько 10 тис. т у рік. Втім, зі всієї площі насаджень горіхових садів, а це 806 га, 86% земель перебувають у господарствах населення. І лише 14% — горіх вирощується сільськогосподарськими підприємствами області. Основними сільськогосподарськими підприємствами Черкащини, які займаються вирощуванням горіхових культур є ТОВ «Маїс» Черкаського району, ФГ «Володимир» Звенигородського району, ТОВ «Октан» Уманського району, ФГ «Еко Натс» Чорнобаївського району та ФГ «Голден» Христинівського району», — йдеться у повідомленні.

Крім того, у ході конференції також підписали Меморандум про співпрацю між українською Асоціацією «Укрсадпром» та Асоціацією «Союз виробників горіхоплідних культур» Республіки Молдова.

Виконано за допомогою Disqus