Єгипет вніс Україну у список країн з ріжком у пшениці

9 вересня 2016 98 0
Єгипет додав Росію і Україну у список країн з ознаками ріжків у пшениці
kurkul.comЄгипет додав Росію і Україну у список країн з ознаками ріжків у пшениці

Єгипет додав Росію і Україну у список країн з ознаками ріжків у пшениці, заявив голова Plant Pathology Research Institute і член сформованого міністерством сільського господарства країни комітету Ашраф Халіл, повідомляють «Риа Новости», посилаючись на «Блумбрег».

«Список переглянутий після того, як у деяких холодних районах країн були знайдені ріжки», — зазначив він.

У кінці серпня Єгипет знову ввів заборону на ріжки у поставках пшениці, встановивши вимогу про її нульовий вміст у зерні.

У середині липня державне агентство Єгипту зі закупівель продовольства (GASC) після тривалої перерви відновило закупівлі пшениці. Країна перестала імпортувати пшеницю через вимоги влади до постачання зерна. Єгипет наполягав на нульовому змісті ріжків у пшениці, однак повну відсутність ріжків практично неможливо гарантувати. Тому зернові трейдери відмовлялися від участі в єгипетських тендерах із закупівлі пшениці, або завищували ціну на зерно.

Влітку суперечку про зміст отруйного грибка у зерні вдалося врегулювати — з 12 липня набув чинності наказ, що допускає ввезення в Єгипет з-за кордону пшениці, зміст ріжків в якій не перевищує 0,05%.

У той же день Єгипет провів перший у новому сезоні тендер. Країна вирішила придбати 120 тис. т російської пшениці, а також ще 60 тис. т пшениці з України. Терміни поставки пшениці — з 10 по 20 серпня. Пізніше, 2 серпня, Єгипет у рамках чергового тендеру вирішив придбати ще 60 тис. т російської пшениці. Терміни поставки за тендером — з 11 За 20 вересня.

Виконано за допомогою Disqus