Податківець «допоміг» фермеру ухилитися від сплати 2,6 млн грн у бюджет

12 вересня 2016 38 0
На Харківщині податківець підозрюється у сприянні фіктивної діяльності одного з фермерських господарств
dt.uaНа Харківщині податківець підозрюється у сприянні фіктивної діяльності одного з фермерських господарств

На Харківщині податківець підозрюється у сприянні фіктивної діяльності одного з фермерських господарств, що спричинило державі мільйонні збитки, начальника управління прокуратури області Сергія Булавіна, пише прес-служба прокуратури Харківської області.

Слідчі прокуратури Харківської області оголосили підозру 36-річному завідувачу сектору планування однієї з податкових інспекцій ГУ Міндоходів у Харківській області за ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки).

«За попередніми даними, протягом 2014-2015 р.р. посадовець під час складання податкової звітності надавав завідомо неправдиву інформацію щодо діяльності фермерського господарства. Зокрема, він без належної перевірки підтверджував його фіктивні фінансово-господарські операції з реалізації продукції як реальні. Це дозволило сільгосппідприємству отримати податкові пільги», — зазначив він.

За висновками експертів, фермер протягом одного року недоплатив до бюджету 2,6 млн грн.

«Наразі за рішенням суду податківець відсторонений від займаної посади. Йому обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту», — зазначається у повідомленні.

Kurkul.com у рамках проекту «Податковий АгроКонтроль» намагається зібрати об’єктивні дані та розповідає про реальний вклад аграріїв у держбюджет. Всі публікації проекту зібрані у спецтемі на нашому сайті.

Виконано за допомогою Disqus