Бучачагрохлібпром збільшив урожайність соняшника і сої на 20%

14 вересня 2016 105 0
Хороші показники демонструють перші врожаї соняшника та сої
kurkul.comХороші показники демонструють перші врожаї соняшника та сої

Хороші показники демонструють перші врожаї соняшника та сої на полях ТзОВ «Бучачагрохлібпром» (Тернопільська область), пише прес-служба «Бучачагрохлібпрому».

Кілька днів триває обмолот культур і аграрії діляться результатами.

«Урожайність соняшника і сої краща, ніж у минулому році. Показник збільшився на більш як 20%. Насіння ми використовуємо вже перевірене, дещо покращилася, удосконалилася сама технологія догляду і збору культур, тому маємо такий хороший показник», — зазначив заступник директора по рослинництву Тарас Швець.

Окрім цього, розпочався і збір буряку, який також демонструє позитивні результати. Впоратися із урожаєм соняшника аграрії планують через два з половиною тижні, трохи більше піде часу на сою, оскільки ця культура є ранніх і пізніх сортів і її зберуть до початку жовтня. Найдовше підприємство збиратиме буряк – півтора місяці.

«Наразі нарікають підприємці лише на посушливу погоду. Адже паралельно зі збором, проходить і посів культур, а для їх сходу потрібна волога, тому аграрії дуже сподіваються на дощ, щоб і наступного року можна було демонструвати позитивні показники врожайності», — додається у повідомленні.

Виконано за допомогою Disqus