Мітинги не повернуть аграріям спецрежим ПДВ — Южаніна

15 вересня 2016 64 0
Спецрежим ПДВ буде повністю скасовано з 1 січня 2017 р.
finance.obozrevatel.comСпецрежим ПДВ буде повністю скасовано з 1 січня 2017 р.

Спецрежим ПДВ буде повністю скасовано з 1 січня 2017 р. Ніякого розщеплення податку, навіть часткового, як у 2016 р., не буде. Замість цього у бюджеті будуть виділені досить великі кошти на дотації тваринництву і рослинництву. Тому ніякі мітинги тут не допоможуть.

Про це в інтерв’ю UBR заявила голова Комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна.

«Протягом 2016 р. великі аграрні компанії отримали свій спецрежим (нехай і обхідним шляхом) назад у повному обсязі і у такій ситуації їм би краще помовчати. Усе, що їм треба було забрати з бюджету, вони забрали сповна», — заявила вона.

За її словами, ніякої податкової реформи у цьому році бути не може. Так як пропущені всі терміни як для обговорення різних концепцій, так і для прийняття у залі готового проекту закону.

«Тому питання про податкову реформу буде відкладене. У цьому році можна говорити про вдосконалення адміністрування податків за діючими ставками», — повідомила Ніна Южаніна.

Також додала, що зараз у робочій групі з удосконалення податкового законодавства при Мінфіні йде доопрацювання положень відповідного законопроекту, який буде зареєстрований у парламенті найближчим часом.

«Сподіваюся, що ми встигнемо обговорити його у залі і проголосувати до кінця жовтня. Адже треба дати час на вивчення змін та підготовку до них як бізнесу, так і чиновникам, щоб ці зміни заробили ефективно», — підсумувала вона.

Kurkul.com у рамках проекту «Податковий АгроКонтроль» намагається зібрати об’єктивні дані та розповідає про реальний вклад аграріїв у держбюджет. Всі публікації проекту зібрані у спецтемі на нашому сайті.

Виконано за допомогою Disqus