На Харківщині 150 учасників АТО отримали землю у садових кооперативах

19 вересня 2016 28 0
Близько 150 учасників АТО отримали документи на землю у садових кооперативах
truskavets.lv.besplatka.uaБлизько 150 учасників АТО отримали документи на землю у садових кооперативах

На Харківщині близько 150 учасників АТО отримали документи на землю у садових кооперативах, пише прес-служба Харківської облдержадміністрації.

За інформацією керівника обласного сектора Державної служби зі справ ветеранів і учасників АТО Юрія Корсунова, накази, що дозволяють розробку земельної документації на ділянки, отримали члени садових кооперативів учасників антитерористичної операції у Малинівці (Чугуївський район), Солоніцівці (Дергачівський район) та Васищевому (Харківський район).

Крім того, близько 80 учасників АТО взяли участь у жеребкуванні земельних ділянок для ведення сільського господарства.

«Це ділянки по 1,78 га у Вовчанському та Красноградському районах, що розташовані у великих земельних масивах з родючими ґрунтами, які зручно буде обробляти. Це земля держрезерву, раніше вона оброблялася фермерами, у яких закінчилися терміни договорів оренди. Передати цю землю учасникам АТО нам вдалося завдяки тісній співпраці з обласним управлінням Держгеокадастру та за активного сприяння ХОДА», — підкреслив Юрій Корсунов.

Керівник управління Держгеокадастру у Харківській області Євген Оберемок повідомив, що нині в обласному управлінні Держгеокадастру зареєстровано 3230 заяв на отримання землі від учасників АТО.

«З них 2936 заяви вже розглянуті позитивно. 1700 бійців вже отримали землю у власність, до кінця місяця ми плануємо видати документи на право власності ще 300 учасникам АТО», — повідомив Євген Оберемок.

Виконано за допомогою Disqus