Кооперативи Черкащини надали послуг на 23,4 млн грн

20 вересня 2016 42 0
Торік кооперативи Черкащини надали послуг на 23,4 млн грн
zn.uaТорік кооперативи Черкащини надали послуг на 23,4 млн грн

Торік кооперативи Черкащини надали послуг на 23,4 млн грн, повідомив начальник управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Ігор Колодка, пише прес-служба Черкаської облдержадміністрації.

На теренах Черкащини успішно упроваджується проект ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду». У рамках його реалізації було створено 6 кооперативів та затверджено бізнес-плани розвитку.

«Із 28 функціонуючих кооперативів діють 10 з обробітку землі та збирання врожаю, 13 молочарських, 1 м’ясний та 4 інших. Вони об’єднують майже 1,7 тис. членів та забезпечують понад 180 жителів села робочими місцями», — сказано у повідомленні.

Також додається, що найбільше, тобто вісім сільськогосподарських кооперативів, створено у Лисянському та Монастирищенському районах. І лише по одному у Городищенському, Кам’янському, Маньківському, Чигиринському та Чорнобаївському районах.

«Втім, за обсягами та якістю існуючі кооперативи не повною мірою задовольняють зростаючі потреби виробників сільськогосподарської продукції та її споживачів», — зазначив Ігор Колодка.

За його словами, через низку факторів призупинили діяльність чимало кооперативів. Так, за І квартал 2016 р. знято з реєстрації 3 кооперативи (у Чигиринському – 2, Жашківському – 1). Вирішення цих проблем, як вважає посадовець, можливе за умови підтримки розвитку мережі кооперативів на обласному, районному рівнях, а також шляхом вдосконалення законодавчої бази, що регулює діяльність кооперативів.

Направити відповідні пропозиції до Міністерства аграрної політики та продовольства України область має упродовж тижня. Таке доручення дав перший заступник голови Черкаської обласної державної адміністрації Віталій Коваль та звернув увагу, що й на місцях за цей час повинні напрацювати стратегії розвитку кооперативного руху. Особливо це стосується тих районів, де створено по одному кооперативу.

Виконано за допомогою Disqus