На Запоріжжі обстежено 88% сільгоспугідь

22 вересня 2016 94 0
На Запоріжжі триває опеація Урожай-2016
rian.com.uaНа Запоріжжі триває опеація Урожай-2016

Із 2,1 млн га сільгоспугідь, що підлягали моніторингу у Запорізькій області, обстежено 1,8 млн га, що становить 88%, пише прес-служба Запорізької облдержадміністрації.

За результатами інформації, отриманої під час першого етапу операції «Урожай 2016», можна ствердно говорити про те, що площі до збирання та вал зерна мають бути більшими. У кожному районі області є велика кількість земельних ділянок, які обробляються без документального оформлення, у свою чергу продукція реалізується нелегально, податки не сплачуються.

«У рамках проведення першого етапу операції «Урожай — 2016» основним завданням місцевих органів влади при проведенні моніторингу було обстеження та аналіз використання товаровиробниками земель сільськогосподарського призначення, сплати податків і зборів, справедливої орендної плати», — зазначив директор департаменту агропромислового розвитку ОДА Андрій Ревуцький.

За його словами, на І етапі заходи операції були спрямовані на створення єдиної й актуальної бази даних використання земель державної і колективної власності, а також приватної землі для підтвердження її самообробітку громадянами.

«Основні порушення, що фіксувались районними та обласною робочими групами та мобільною групою обласної робочої групи: «приорювання» сусідніх земельних ділянок державної та колективної власності; використання паїв померлих громадян внаслідок не оформлення спадщини органами місцевого самоврядування; використання земельних ділянок без договірних відносин за нецільовим призначенням та без реєстрації відповідного права; фіктивне товаровиробництво, ухилення від звітування та оподаткування», — сказав він.

Також додав, що найбільше занепокоєння викликає розмір площ землі, що не використовується через бюрократичні перепони уповноважених органів, не визначення їх статусу чи цільового призначення. Сумарні збитки від такого недбалого господарювання обчислюються сотнями мільйонів гривень втрат усіх бюджетів на рік.

Виконано за допомогою Disqus