Мінагропрод підтримає виробників ягід і фруктів — Трофімцева

25 вересня 2016 63 0
Ольга Трофімцева, заступник міністра аграрної політики та продовольства України
minagro.gov.uaОльга Трофімцева, заступник міністра аграрної політики та продовольства України

Розвиток галузі садівництва та ягідництва є одним із пріоритетних напрямків для Мінагропроду.

Про це повідомила заступник міністра аграрної політики та продовольства України Ольга Трофімцева під час ІІ українсько-голландського семінару «Виробництво та експортні можливості українських фруктів та ягід», пише прес-служба Мінагропроду.

За словами Ольги Трофімцевої, ця подія дійсно є символічною, бо фактично являє собою підтвердження європейського вибору України та намагання максимально швидко сприяти євроінтеграційним процесам. У цьому випадку у садівничому секторі української аграрної економіки.

Заступник Міністра підтримала аналогію ведення бізнесу в садівництві зі спортом, наведену голландськими колегами.

«В Україні є багато передумов для того щоб бути успішними у аграрному секторі. У нас є добрі гени — це наші ґрунти, але нам потрібно ще мати й добре «спортивне обладнання» — це технології, високоефективні сорти та гібриди рослин. А також мати добре «місце для тренування» – це наша законодавча база, рамкові умови ведення бізнесу у секторі», — зазначила посадовець.

За її словами, Мінагропрод буде робити все можливе, щоб саме ті хто займається виробництвом і переробкою ягід чи фруктів та спрямовують продукцію на експорт, отримували допомогу від держави.

«Адже наразі експорт у цьому сегменті зростає і за останні 4 роки експорт, наприклад, ягід виріс майже у 4 рази. У 2015 р. Україна експортувала свіжих та заморожених ягід на більш ніж $12,5 млн. І основним регіоном, який купує цю продукцію, є саме Європейський Союз. Тому, можна сказати, що багато наших виробників вже виробляють продукцію у відповідності до стандартів якості ЄС», — запевнила Ольга Трофімцева.

Виконано за допомогою Disqus