Україна експортуватиме бобові до Індії — Трофімцева

18 жовтня 2016 47 0
Україна відкриває нові ринки для бобових
hochu.uaУкраїна відкриває нові ринки для бобових

Бобові вітчизняного виробництва експортуватимуть до Індії.

Про це заявила заступник міністра аграрної політики та продовольства України Ольга Трофімцева під час прес-конференції «Бобовий бум: відповідь України на зміни глобального попиту» у Києві.

За словами заступника, наразі проект про експорт перебуває на етапі розробки. До кінця року буде представлена концепція проекту.

«Під час круглого столу у Верховній Раді, який відбувався у вересні, ми з нашими колегами з Індії домовилися розробити спільний проект щодо цілеспрямованого експорту сортів бобових, адаптованих до індійського ринку. Наразі цей проект на початковому етапі, але до кінця року ми розробимо його концепцію», — говорить Ольга Трофімцева.

Окрім того, вона зазначила, що роль Міністерства аграрної політики та продовольства у проекті буде значно менша, натомість ключовими гравцями будуть асоціації та компанії.

«Я думаю, що основою проекту будуть В2В-контакти, оскільки ми хочемо задіяти ті компанії, які працюють в галузі насінництва та технологій. А Мінагропрод буде виконувати координуючу та підтримуючу роль», — додала вона.

Виконано за допомогою Disqus