Треба робити ставку на економічну освіту фермерів — Трофімцева

27 вересня 2016 100 0
Відчутність економічної освіти у фермерів гальмує розвиток органічного виробництва
foodtank.comВідчутність економічної освіти у фермерів гальмує розвиток органічного виробництва

Українським фермерам часто не вистачає економічної освіти для оцінки ризиків і доцільності ведення тих чи інших видів господарства, тому є необхідність розширити можливості для її отримання.

Таку думку висловила заступник міністра аграрної політики і продовольства з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева, повідомляє UBR.

Читати по темі: Перша органічна. Відкриття сироварні «Старий Порицьк»

«Фермери щороку витрачають останні гроші на засоби захисту рослин, добрива, ще на щось, абсолютно не підраховуючи, чи потрібно це робити, чи потрібно вносити туди стільки добрив, як від цього залежить врожайність, змінюється вона взагалі, скільки вони витрачають на гектар. Хто цим займається серед малих і середніх підприємців? Не вміють вони цього робити. У США фермери повинні мало не сертифікат від Чиказької біржі отримувати. У нас щось подібне було б теж не погано для фермерів мати, тому що якісь елементарні економічні знання у нас дуже часто абсолютно відсутні», — сказала Ольга Трофімцева.

Зокрема, вона зазначила, що брак економічної освіти стримує розвиток органічного виробництва в Україні.

«Коли говориш, у вас тут така земля, такі умови, переходите на органічне виробництво, у відповідь чуєш «так ну, яке там». А чому «яке там»? Ти рахував, ти дивився, за якою ціною ти можеш продати таку ж продукцію, тільки органічну?», — додала вона.

Разом з тим, вона зазначила, що розвитку органічного виробництва також не сприяє відсутність у законодавчій базі всіх необхідних підзаконних актів, які необхідно прийняти Кабінету Міністрів України і Мінагропроду.

Виконано за допомогою Disqus