ЄС. Оцінки врожайності пшениці і кукурудзи нижчі за останні 5 років

1 жовтня 2016 27 0
Оцінки врожайності пшениці і кукурудзи в ЄС нижчі середнього 5-річного значення
kurkul.comОцінки врожайності пшениці і кукурудзи в ЄС нижчі середнього 5-річного значення

Європейське агентство з моніторингу врожаїв MARS знизило середню оцінку врожайності зернових у країнах Європейського Союзу до рівня нижче середнього п'ятирічного значення, повідомляє «УкрАгроКонсалт».

У порівнянні з попереднім прогнозом, зниження склало 3,7% до 5,16 т/га (5,32 т/га — у середньому за останні п'ять років).

Це було обумовлено ​​переглядом у бік зниження врожайності кукурудзи в країнах ЄС — до 6,84 т/га (-5,4% у порівнянні з попереднім прогнозом — 1,3% у порівнянні із середнім 5-річним рівнем). Негативний вплив на врожайність надали спекотні і сухі погодні умови в основних країнах виробниках — Франції, Румунії, Німеччини, Італії та Болгарії, які скоротили період наливу кукурудзи.

Крім того, експерти агентства знову знизили оцінку врожайності м'якої пшениці і ячменю: оцінка врожайності м'якої пшениці була знижена до 5,63 т/га (5,86 т/га — попередній прогноз), хоча ще у минулому місяці цей прогноз був вищий середнього п'ятирічного значення — 5,83 т/га.

Оцінка врожайності ячменю все ще вища середнього 5-річного значення — 4,77 т/га (4,88 т/га — попередній прогноз; 4,72 т/га — у середньому за останні 5 років).

Виконано за допомогою Disqus