Недосконале законодавство заважає фермерським господарствам — експерт

17 липня 2015 29 0
Недосконале законодавство заважає фермерським господарствам — експерт
Міністерство агарарної політики і продовольства УкраїниНедосконале законодавство заважає фермерським господарствам — експерт

Міністерство аграрної політики та продовольства України спільно з Одеською обласною державною адміністрацією працюватиме над підтримкою дрібних та середніх фермерських господарств. Про це було заявлено під час спільного брифінгу Міністра Олексія Павленка та голови Одеської ОДА Міхеіла Саакашвілі в Одесі 16 липня.

Міхеіл Саакашвілі підкреслив, що недосконале законодавство та посередництво перешкоджає дрібним виробникам сільськогосподарської продукції у виході на внутрішній ринок.

«В Бесарабії одне з провідних господарств з виробництва вина вимушено щороку сплачувати хабарі аби мати можливість виходити до споживачів. Ми з Міністром налаштовані піднімати це питання. Я вдячний Олексію Павленку за візит до Одещини, ми налагодили плідну співпрацю, він розуміє, що необхідно робити для аграрного сектору», — сказав Міхеіл Саакашвілі.

Зі свого боку Міністр Олексій Павленко зазначив, що Одещина є одним зі стратегічних для України регіонів. Адже область інвестиційно приваблива, має величезний аграрний потенціал з виробництва, переробки та логістики.

«Сьогодні на Одещини відбуваються серйозні позитивні зміни, які здатні вивести область у флагмани економічного розвитку. Я переконаний, що агропромисловий комплекс має всі шанси зіграти визначальну роль у цьому процесі», — сказав Олексій Павленко.

Він підкреслив, що одним з найважливіших спільних завдань міністерства та ОДА є роздержавлення неефективних аграрних підприємств зі сфери управління Мінагрополітики. За його даними, перші п’ять ДП Одещини плануються до передачі до сфери управління регіонального фонду держмайна. Серед них — Одеське племпідприємство, ремонтно-будівельна дільниця «Агрос», облшовк, ДП «Урожай» та «Гвардійське».

Виконано за допомогою Disqus