Рада зберегла пільговий режим ПДВ

17 липня 2015 51 0
Рада зберегла пільговий режим ПДВ
Latifundist.comРада зберегла пільговий режим ПДВ

Верховна Рада України на вечірньому засіданні вчора, 16 липня, ухвалила у другому читанні і в цілому урядовий законопроект №2173а, який вносить зміни до Податкового кодексу України щодо удосконалення адміністрування податку на додану вартість (ПДВ).

За відповідне рішення проголосували 233 народних депутати при мінімально необхідних 226, передає «ГОРДОН».

Даний законопроект, серед іншого, надає право платнику податку протягом 365 календарних днів з дати складання податкової накладної на включення до податкового кредиту суми ПДВ на підставі отриманих податкових накладних, зареєстрованих в Єдиному реєстрі податкових накладних.

У той же час в документ було внесено виправлення, згідно з якою штрафи за несвоєчасну реєстрацію податкових накладних не застосовуються до платників податків до 1 жовтня 2015 р.

Крім того, за погодженням з урядом з тексту законопроекту були виключені всі норми, які стосувалися скасування спеціального режиму ПДВ сільськогосподарських підприємств.

У пояснювальній записці до законопроекту сказано, що його прийняття дозволить удосконалити функціонування системи електронного адміністрування для ефективного її впровадження на постійній основі з 1 липня 2015 р.

Виконано за допомогою Disqus