В Україні реалізують проект з оновлення техніки для фермерів

3 жовтня 2016 120 0
Українським фермерам корейці допоможуть оновити парк сільгосптехніки
minagro.gov.uaУкраїнським фермерам корейці допоможуть оновити парк сільгосптехніки

Міністерство аграрної політики та продовольства України і корейська компанія «POSCO DAEWOO» підписали протокол про наміри щодо реалізації проекту з оновлення сільськогосподарської техніки в Україні для малих і середніх українських сільгоспвиробників, пише прес-служба Мінагропроду.

Відповідний протокол був підписаний під час другого форуму «Економічне співробітництво Україна – Корея» заступником міністра з питань євроінтеграції Ольгою Трофімцевою та старшим виконуючим віце-президентом компанії «POSCO DAEWOO Corp» Кім Сонгю.

«Підписанням протоколу сторони погоджуються розробити спільну програму із забезпечення новітньою сільськогосподарською технікою малих та середніх сільськогосподарських виробників в Україні. Вона допоможе зробити важливий внесок у стабілізацію та послідовний розвиток її агропромислового комплексу», — зазначила Ольга Трофімцева.

Наступним кроком у співпраці за цим напрямком має стати створення спільної робочої групи з метою розробки плану дій, необхідних для започаткування програми. Робоча група формується з компетентних фахівців обох сторін і профільних асоціацій України та має на меті:

  • визначення загальних принципів та умов, які є необхідними для ефективної реалізації програми;

  • підготовку переліку сільськогосподарської техніки для програми; пошук відповідного українського партнера для реалізації програми;

  • підготовку проекту детальної та конкретної угоди про терміни і умови реалізації програми.

Виконано за допомогою Disqus