Аграрії проти відкриття ринку землі

3 жовтня 2016 76 0
Однією з вимог протестувальників є продовження земельного мораторію
forbes.net.uaОднією з вимог протестувальників є продовження земельного мораторію

Однією з вимог протестувальників, які вийдуть завтра, 4 жовтня, на страйк під Верховну Раду України є продовження земельного мораторію.

«Земля – чи не єдиний потужний ресурс, який ще залишився у власності українців. Звертаю вашу увагу на те, що сільськогосподарські землі становлять більш як 70% від загальної площі держави! Не можна її «розбазарювати», коли економіка країни «на дні», а більшість аграріїв не мають коштів, щоб придбати землю за ринковими цінами. Я спілкувався з багатьма бізнесменами, які працюють в АПК, і переважна більшість вважає продаж сільськогосподарської землі передчасним!», — заявив в інтерв’ю Аgropolit.com член президії АПУ Андрій Гордійчук.

За його словами, люди вважають, що продавати землю сьогодні – злочин. Якщо зараз наважитися на цей крок, на його думку, то соціального вибуху не уникнути. Підстав більше, ніж досить: відсутність коштів у українських аграріїв, щоб купити цю землю, та ризик скупки сільськогосподарських земель іноземцями.

«Додайте до цього нереформовану судову систему. Це буде просто вибух. Саме тому моя позиція і позиція Аграрної партії в земельному питанні – продовжити дію мораторію мінімум на 5 років, а після цього провести всеукраїнський референдум. Збереження мораторію також дозволить зупинити земельне рейдерство, кількість випадків якого з кожним днем в АПК Україні збільшується», — додав він.

Виконано за допомогою Disqus